Nu är det dax att avslöja ännu en inspirationskälla!

Ola Salo.

Visst har ni hört hans namn hundratals gånger. Men har jag någonsin förklarat vad som är så bra egentligen..?
Det ska jag göra nu iallafall, ledsen om ni har hört det förr!

Det som jag föll för först var ju förstås låt texterna, eftersom jag kände igen mycket av innehåller i mig själv. Han sjöng om oro, rädsla, ensamhet och skam. Men också om att veta att man är bättre än så. Om att vara den man, är och inte låta någon annan ta det ifrån en.
Han lärde mig att jag är bra, och han lärde mig att inte beundra, eller frukta de som var elaka.

Olas (och the Ark’s) musik gav mig kraft och vilja att fortsätta kämpa. Men framför allt gav det mig hopp om mänskligheten. Någonstans där ute fanns det riktiga människor. Människor som var pålitliga, accepterande, snälla, lojala och alldeles fantastiskt kloka.

Jag kände igen mig i Ola, och jag tror att det är för att hans texter delvis är baserade på perioder av hans liv som jag kan relatera till dem så starkt.

Jag skulle nog kunna pladdra om det här i flera evigheter, men jag ska bespara er det lidandet och istället avsluta med ett par dåligt översatta citat! 🙂

Skönheten ÄR odjuret

Varför är det så fel att vara dålig, när det är så svårt att vara någonting alls

Bara en dåre är sann mot sig själv

Rädsla och skam är den största boven

Jag är inte för stolt för att ge mig

Gör vad du vill göra, låt kroppen bestämma

Du är den du vill vara

Och en massa mer!
Det finns många bitar i texterna som har ett personligt värde för mig, men som ni kanske inte skulle förstå. Därför skriver jag inte upp någon av dem.
Men om ni någon gång behöver osynligt och pålitligt stöd så kan jag verkligen rekommendera allt som har med The Ark att göra!
Det spelar ingen roll vem du är, alla har en plats i båten!